سه‌شنبه ۲۲ تیر ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: جزئیات آیین نامه اعطای جایزه علمی شهید چمران بنیاد ملی نخبگان به محققان دوره‌های پسا دکتری و دستورالعمل اجرایی آن اعلام شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دستورالعمل اجرایی آئین نامه حمایت از دانشجویان دوره پسا دکتری یکی از مصوبات جدید بنیاد ملی نخبگان است که بر اساس آن دانشجویان دکترایی که برای ادامه تحصیل به دوره پسا دکتری وارد می‌شوند در صورت داشتن شرایط بنیاد ملی نخبگان، تسهیلات دریافت می‌کنند. برای این افراد حقوق ماهیانه‌ای به اندازه حقوق استادیار پایه یک در نظر گرفته می‌شود. این حقوق به مدت یک سال به افراد واجد شرایط اعطا می‌شود.

بر اساس آیین نامه اعطای جایزه علمی شهید چمران بنیاد ملی نخبگان به محققان دوره‌های پسا دکتری، حائزان افتخارات مشمول جوایز علمی و تحصیلی بنیاد به شرط حفظ پویایی هر گاه با تعیین موضوع تحقیق و استاد راهنمای برجسته از یکی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی معتبر کشور در دوره پسا دکترا پذیرش دریافت کنند، با تایید بنیاد ملی نخبگان از جایزه علمی شهید چمران برخوردار شوند.

جایزه علمی شهید چمران هم شامل مواردی از جمله؛ مقرری ماهیانه حداکثر معادل حقوق ومزایای استادیار پایه یک بر اساس قوانین و مقررات استخدامی اعضای هیئت علمی، کمک هزینه شرکت در یک همایش بین‌المللی و دو همایش ملی، کمک هزینه عمره مفرده طبق ضوابط بنیاد است.

مدت اعطای جوایز یک سال است که در صورت داشتن افتخارات و عملکرد برجسته با استاد راهنما و موافت بنیاد برای یک دوره یک ساله دیگر قابل تمدید است و این جایزه با نظارت استاد راهنما اعطا خواهد شد.

دستورالعمل اجرایی آیین نامه

دستورالعمل اجرایی آیین نامه اعطای جایزه علمی شهید چمران بنیاد ملی نخبگان به محققان دوره‌های پسا دکتری، مشتمل بر تعداد مشمولان، میزان کمک هزینه ها، الویت‌های تخصیص جایزه، رشته‌های مورد حمایت، شرایط و ضوابط اخذ پذیرش و سایر موضوعات هر سال به تصویب رئیس بنیاد ملی نخبگان خواهد رسید.

همچنین این دستورالعمل اجرایی آیین نامه در 7 ماده و 2 تبصره در یکصدمین جلسه شورای معاونان بنیاد ملی نخبگان مورخ 31/1/89 به تصویب رسیده است.

بر اساس این دستورالعمل؛ مشمولان دوره‌های پسا دکتری بنیاد ملی نخبگان می‌توانند برای یک بار در فاصله حداکثر 3 سال بعد از اتمام دوره دکتری از تسهیلات آیین نامه اعطای جایزه علمی شهید چمران بنیاد ملی نخبگان برخوردار شوند.

متقاضیان باید به صورت تمام وقت در دانشگاه یا موسسه پژوهشی مربوطه مشغول به کار باشند و نمی‌توانند در طول دوره پسا دکتری خود فعالیت‌های خارج از دانشگاه یا موسسه پژوهشی داشته باشند.

همچنین داشتن درآمد در چارچوب فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه و موسسه پژوهشی مربوطه مجاز است.

متقاضیان تقاضای خود را به همراه پیشنهاد تحقیقاتی که به تایید دانشگاه یا موسسه پژوهشی رسیده باشد و پذیرش استاد راهنما به بنیاد ارائه می کنند. مقرری ماهیانه هم برابر حقوق و مزایای استادیار پایه یک در ابتدای همان سال تحصیلی است. حداکثر 100 جایزه شهید چمران در سال قابل اعطا خواهد بود.

پیشنهاد تحقیقاتی متقاضیان با توجه به ملاک‌های از جمله اهمیت و توجیه پذیری پیشنهاد در ارتباط با سیاست‌های علم و فناوری کلان کشور و دستاوردهای پژوهشی و نوآوری‌های متقاضی قبل از دوره پسا دکتری در کمیته داوری این جایزه مورد بررسی قرار می گیرند.

در بخش دیگری از این دستورالعمل تاکید شده که اعضای کمیته داوری این طرح حداقل 3 نفر هستند که توسط معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد انتخاب می‌شوند.

همچنین مقرری ماهیانه محقق پسا دکتری پس از تصویب در بنیاد و آغاز دوره در 3 ماهه اول به صورت ماهیانه در وجه محقق پرداخت می‌شود. ادامه پرداخت مقرری ماهیانه در 3 ماهه‌های بعدی منوط به ارائه تاییدیه فعالیت‌های علمی وتحقیقاتی توسط استاد راهنما و تایید دانشگاه یا موسسه پژوهشی ذیربط خواهد بود.

کمک هزینه شرکت در همایش‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی تا سقف 15 میلیون ریال و همایش‌ها و کنفرانس‌های داخلی به میزان دو میلیون ریال است که حسب تقاضای محقق پسا دکتری و ارائه اسناد مثبت شرکت در همایش و تایید معاون پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد در وجه وی توسط بنیاد پرداخت خواهدشد.

کد خبر 111525

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز